SZAKTANÁCSADÁS SZÜLŐKNEK, PEDAGÓGUSOKNAK

Salgótarján, 2022. március 18.

 

Ebben a háborús, coviddal terhelt időszakban különösen nagy merészség kell ahhoz, hogy egy többszereplős, nagy volumenű rendezvényt megtartsunk. Mi, azonban, akik autista gyermekeket nevelünk, nem arról ismerszünk meg, hogy elmenekülünk a kihívások elől. Mindannyian szembenézünk a problémákkal, a megoldás érdekében. Külön örömünkre szolgált, hogy olyan sok szülő, kolléga, és érdeklődő áldozta arra a péntek délutánját, hogy a gyermekeink jövőjét meghatározó kérdésekről elsőkézből tájékozódjon. Köszönetünket fejezzük ki, hogy intézményünk fenntartója, a Salgótarjáni Tankerületi Központ részéről Közoktatási Osztályvezető Asszony, Reszoly Gusztávné is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket. Ezzel bizonyítva, hogy Salgótarjánban és környékén, valamint a megyében élő autista gyermekek ellátása szívügye a fenntartónknak.

Köszöntöttük körünkben a 30 éves fennállását ünneplő Nógrádi Autizmus Alapítvány kuratóriumi tagjait: Lóczi Szilviát, Ponyi Erikát, Barna Pétert, Turcsány Lászlót. Ezen kívül megköszöntük Cene Lajosné titkár 30 éves áldozatos munkáját. Nélküle az intézményekben élő autista gyermekek nevelése-oktatása számos nehézséggel állna szemben. Gondoljunk a sok játékra, táborra, rendezvényre, amelyek az ő pályázatíró munkásságának eredményeképpen jöhettek létre. A pénteki rendezvényünket azzal a céllal szerveztük, hogy a megyében élő autista gyermekek, felnőttek ellátásáról egy helyen, egyidőben széleskörű tájékoztatást adjunk a leginkább érintetteknek, a szülőknek. Rajtuk kívül azonban még több pedagógus is érdeklődött a téma iránt, sőt kívülálló személyek is részt vettek a programunkon.

A megyei intézményekben dolgozó, meghívott előadók szakterületük legkiválóbb, és az adott területet legjobban ismerő képviselői:

KORAI FEJLESZTÉS – Lantosné Sirkó Ágnes a Nógrád megyei Pedagógiai Szakszolgálat megbízott
főigazgató asszonya
- SZAKÉRTŐI VIZSGÁLAT - Lantosné Sirkó Ágnes a Nógrád megyei Pedagógiai Szakszolgálat megbízott
főigazgató asszonya
- GYÓGYPEDAGÓGIAI ÓVODAI ELLÁTÁS - Fenes Andrea Anna Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola és
Készségfejlesztő Iskola intézményvezető asszonya
- SZEGREGÁLT -AUTISTA ISKOLAI ELLÁTÁS – Fenes Andrea Anna Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola
és Készségfejlesztő Iskola intézményvezető asszonya
- SPECIÁLIS SZAKISKOLA – Fenes Andrea Anna Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő
Iskola intézményvezető asszonya

A rendezvény sikere azt példázza, hogy megyénkben igény van az autista gyermekeket nevelő szülők, családok részéről a korrekt, naprakész, élethosszig tartó ellátások bemutatását célul kitűző tájékoztatás iránt.

Varga Gézáné kuratóriumi elnök

 

 

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random2.jpg

Támogatóink