Állatkerti kirándulás

 

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége

illetve a Fővárosi Állat- és Növénykert 2014. szeptember 22-én ismét megrendezte a Sérült gyermekek napját.

A Nógrádi Autizmus Alapítvány kuratóriuma úgy döntött májusi ülésén, hogy a 2013-ban tartalékolásra került 1 %-os felajánlások összegéből támogatja az autizmussal élő gyermekek és fiatalok állatkerti kirándulását. Autóbuszt béreltünk a Nógrád Volán Zrt-től, mely kényelmes és biztonságos utazást biztosított egész napra.

Köszönjük szépen!

A programon részt vettek az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola óvodásai, két Autista Csoportja, valamint az iskolapadból már kikerült fiatalok is. Az óvodások  szüleikkel együtt utaztak, de a pedagógusuk is elkísérte őket. Az „A” Autista Csoport ügyes tanulói nevelőik kíséretében vettek részt a kiránduláson. A „B” Csoportból az egyik kislányt a nagymamája kísérte, a többiek a pedagógusokkal együtt utaztak. Három „fiatalember” is velük tartott.

Nagyon jó hangulatban telt az utazás, mindenki evett-ivott, beszélgetett. Az Állatkertben a  regisztráció után átvettük a csoport ajándékát, aminek mindenki megörült. Köszönjük szépen a gyermekek nevében is! Aztán szétszóródott a csapat…

Délután sok-sok élménnyel telve érkeztek vissza a gyermekek a megbeszélt időpontra. Mindenki kitűnően érezte magát és szerencsére problémamentesen telt el a nap. Hazafelé kiürültek a hátizsákok, a maradék szendvicsek, chips-ek, üdítők mind elfogytak.

Köszönjük szépen a szervezőknek és támogatóknak ezt a szép napot!

 

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random4.jpg

Támogatóink