Tanfolyam Salgótarjánban

 

 

 

A Nemzeti Együttműködési Alap Szakmai célú pályázati forrása lehetőséget biztosított arra, hogy a Salgótarjánban 2015. március 23-27-ig megrendezésre kerülő képzésen négy autizmussal élő gyermeket nevelő szakember részt vehessen. Az Autizmus Alapítvány Alapozó - és Haladó tanfolyamát az Abigél Közhasznú Egyesület ( FSZK Nonprofit Kft. pályázati forrásából ) szervezte meg 25 fő részére. A két hetes képzést Salgótarjánban valósítottuk meg. A Haladó tanfolyam iránt nagyobb érdeklődés mutatkozott, mert az Alapozó tanfolyamot már több pedagógus is elvégezte Budapesten egy-két évvel ezelőtt, most pedig lehetőség nyílt arra, hogy itt, Salgótarjánban jelentkezzenek a Haladóra. Ezért 4 fő képzési költségeit a Nógrádi Autizmus Alapítvány finanszírozta.

 

A képzés célja:

A hallgatók új, naprakész információkat szerezzenek az autizmussal kapcsolatos tudományos kutatások eredményéről, amelyek a gyakorlati beavatkozás irányát meghatározzák. A tanfolyam tartalmazza a legelterjedtebb autizmus-specifikus beavatkozások ismertetését és összehasonlítását. További cél, hogy a hallgatók ismereteket szerezzenek az autizmussal élő gyermekek szociális és kommunikációs képességek fejlődésének sajátosságairól. Részletes gyakorlati technikákat ismerjenek meg a szociális és kommunikációs képességek pedagógiai felmérése, valamint a tervezés és a tanítási módszerek területén. 

Köszönetünket szeretnénk kifejezni az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy támogatásával lehetőséget biztosított a tanfolyamon való részvételre!

Köszönjük az Autizmus Alapítvány munkatársainak a színvonalas előadásokat!

Nagyon szépen köszönjük a Civil Közösségek Házának, hogy ismét helyt adott a rendezvénynek és segített a technikai megvalósításban valamint a nyomtatási, másolási teendőkben!

Köszönjük a Medves ’99 Kft-nek, hogy ízletes, finom ebéddel látta el a hallgatókat és előadókat!

 

Nógrádi Autizmus Alapítvány

Bejelentkezés

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random2.jpg

Támogatóink