Salgóbányai táborozás

2015. június 22 – 26.

Köszönjük szépen az Autisták Országos Szövetségének, hogy idén is támogatta az autizmussal élő gyermekek és fiatalok nyári táboroztatását! Immár ötödik alkalommal rendeztük meg ezt a gyermek – kísérő számára közkedvelt programot Salgóbányán, a VGÜ pihenőházában. A gyerekeket olyan segítők kísérték, akik a tanév során is velük foglalkoznak vagy az elmúlt évek során kapcsolatban álltak velük. Napirendi- és kommunikációs kártyákat és egyéb vizuális segédeszközöket (étlap, helyjelölő hívókép, stb.) készítettünk annak érdekében, hogy a táborozókat bejósolható és biztonságos környezet várja.

A táborozást az Abigél Közhasznú Egyesület és a Nógrádi Autizmus Alapítvány együttműködve valósította meg - két pályázati támogatásból. Így a csapat 16 fő autizmussal élő gyermekből, fiatalból állt és még 3 testvér is csatlakozott hozzánk.

Az Abigél Közhasznú Egyesület négy tagja vállalta a táboroztatást (akik egyben a gyermekek nevelői is). Munkájukat önkéntesek segítették. Örömmel tapasztaljuk, hogy a fiatalok közül egyre többen csatlakoznak a  programjainkhoz és szeretettel veszik körül a gyermekeinket.  A táborozás során két gyógypedagógiai főiskolai hallgató és öt középiskolás diák segítette a munkánkat.

Nagyon szépen köszönjük a kísérőknek, segítőknek, hogy egy igen hangulatos, programokban gazdag hetet tölthettek gyermekeink a nyári táborban!

Köszönetünket fejezzük ki a VGÜ Salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft-nek, hogy ismét térítésmentesen rendelkezésünkre bocsájtotta a Salgóbányán található pihenőházát!

És külön köszönjük a Nógrád Volán Zrt-nek, hogy a hét minden napján biztosította számunkra a kisegítő járatot, hogy gyermekeink kényelmesen utazhassanak!

A finom ebédet pedig nagyon szépen köszönjük a Tarján Vendéglőnek!

A programokról meséljenek a fotók!

 

                 

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random2.jpg

Támogatóink