AZ ÁLLATKERTBEN

2016. szeptember 19-én ismét megrendezte az ÉFOÉSZ a sérült gyermekek napját, immár 24. éve. Ilyenkor - előzetes regisztráció után - az ország minden tájáról érkeznek csoportok az Állatkertbe. A sérült gyermekek napjának kiemelt célja, hogy feledhetetlen élményt szerezzenek a fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak.
A programok egy részét az állatkert dolgozói és lakói mutatják be: a lenyűgöző állatbemutatók mindig nagy sikert aratnak. A színpadi programok közül a legmeghatóbb, amikor maguk a fogyatékkal élő gyermekek lépnek fel, hogy társaiknak bemutassák produkciójukat.
De nagyon szívesen hallgatják a fellépő énekeseket is. Salgótarjánban a Nógrádi Autizmus Alapítvány szervezte meg ezt a napot. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatása lehetőséget nyújtott arra, hogy béreljünk egy autóbuszt, mert a tömegközlekedési eszközök nem felelnek meg minden gyermeknek/fiatalnak. Összesen 55 fő jelentkezett az állatkerti kirándulásra, gyermekek, fiatalok és kísérőik. Így aztán megtelt velünk az autóbusz. Jöttek óvodások, két iskolai csoport és több, már az iskolapadból régebben kikerült fiatal. Amikor odaértünk, átvettük a Fornetti ajándékát, amit jóízűen el is fogyasztott mindenki. Ez jobban esett a gyermekeknek, mint az otthonról hozott finomságok.
Köszönjük szépen!!! Aztán kisebb csoportokban nekiindultunk, hogy a lehető legtöbb állatkát meg tudjuk nézni. Szerencsére nagyon szép idő volt, így lazán végigjártuk az Állatkertet. A végére mindenki nagyon elfáradt, és hazafelé a buszon többen is elszunyókáltak.
Megint gazdagabbak lettünk egy élménnyel, ezért szeretnénk megköszönni a lehetőséget az ÉFOÉSZ-nak, az Állatkert dolgozóinak, a „Fornetti”-nek és az autóbuszt biztosító vállalkozónak. És köszönjük szépen az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy pályázati támogatása révén részt vehettünk ezen a színes, színvonalas programon.


 

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random4.jpg

Támogatóink