DATA hírlevél                        2020.március 16.

Az Autisták Országos Szövetsége a budapesti központi és 10 vidéki irodájában 2020. március 16-tól felfüggeszti a személyes ügyfélfogadást.
Kollégáim otthonukból látják el feladataikat mindaddig, amíg a járványhelyzet ezt indokolja. Kialakítottuk az otthoni munkavégzés technikai és szakmai hátterét, ezért érdekvédelmi feladatainkat ugyanolyan elkötelezettséggel a
továbbiakban, is ellátjuk, szolgáltatásainkat továbbra is változatlanul biztosítjuk. Előfordulhat azonban, hogy
esetleges megbetegedések, vagy a bevezetett intézkedésekből adódó megváltozott körülmények miatt (külső partner együttműködését is igénylő szolgáltatások lassabbak lehetnek, mint mondjuk az AOSZ kártya ügyintézés) egyes szolgáltatások, vagy levelezésünk lassabb lehet, kérjük a megértésüket.
A DATA projekt keretében végzett tevékenységünk a tervezett ütemben folytatódik.

Kollégáink a DATA szoftver rendszer bevezetésével és használatával kapcsolatos szoftverhasználati kérdésekben segítséget nyújtanak e- mailben és telefonon, a teszteléssel kapcsolatos információkat változatlanul várjuk az erre kialakított hibabejelentő felületen. A személyes segítségnyújtás azonban a vidéki irodáinkban sem érhető el.
Minden autizmusban érintett családot arra kérünk, hogy tegyenek meg minden a koronavírus fertőzés elkerülése érdekében. Tudjuk, hogy ez nem egyszerű autizmussal, autista családtaggal, de nagyon fontos a jelenlegi helyzetben.Az AOSZ központi feladatának tekinti, hogy mindent megtegyen a koronavírus járvány kialakulásának megelőzése, a megbetegedések elkerülése érdekében. Képviseljük a döntéshozók felé az autizmusban érintett családok érdekeit és igyekszünk minden segítséget megadni ebben a helyzetben.

Két szakmai csoport kezdte meg munkáját az elmúlt napokban.
Az egyik szakmai csoport azon dolgozik, hogy a www.aosz.hu portálon létrejöjjön egy olyan aloldal, ami hiteles információkkal, könnyen érthető kommunikációval, módszertani segítséget nyújt autista társainknak, vagy az Ő családjuknak a megváltozott élethelyzet megértésében és menedzselésében.
Egy másik munkacsoport azon dolgozik, hogy szakmai-módszertani javaslatokat tegyen az oktatáspolitikai intézkedések során az autista gyermekek digitális oktatása kapcsán.
Arra kérjük autista társainkat és családjaikat, hogy tegyenek meg mindent a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében. Maradjanak otthon, kerüljék el a közösségeket, a közösségek által használt helyeket, eszközöket.
Arra is kérjük autista társainkat és családjaikat, hogy forduljanak hozzánk bizalommal annak érdekében, hogy a jelen időszakban hangsúlyos érdekvédelmi feladatokat tudjunk megvalósítani. Az ezzel kapcsolatos megkereséseket
Az ismert, honlapunkon is feltüntetett e-mail címeken és munkaidőben az ismert telefonszámokon továbbra is várjuk az autizmussal kapcsolatos megkereséseket.

Minél tehermentesebb és egészségben eltöltött napokat kívánok minden autizmusban érintett családnak!

Kővári Edit elnök és
Az AOSZ munkatársai

Hogyan terjed az új korona vírus?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből