DATA hírlevél                        2020.március 16.

 

 

 

 

Az Autisták Országos Szövetsége a budapesti központi és 10 vidéki irodájában 2020. március 16-tól felfüggeszti a személyes ügyfélfogadást.
Kollégáim otthonukból látják el feladataikat mindaddig, amíg a járványhelyzet ezt indokolja. Kialakítottuk az otthoni munkavégzés technikai és szakmai hátterét, ezért érdekvédelmi feladatainkat ugyanolyan elkötelezettséggel a
továbbiakban, is ellátjuk, szolgáltatásainkat továbbra is változatlanul biztosítjuk. Előfordulhat azonban, hogy
esetleges megbetegedések, vagy a bevezetett intézkedésekből adódó megváltozott körülmények miatt (külső partner együttműködését is igénylő szolgáltatások lassabbak lehetnek, mint mondjuk az AOSZ kártya ügyintézés) egyes szolgáltatások, vagy levelezésünk lassabb lehet, kérjük a megértésüket.
A DATA projekt keretében végzett tevékenységünk a tervezett ütemben folytatódik.

Kollégáink a DATA szoftver rendszer bevezetésével és használatával kapcsolatos szoftverhasználati kérdésekben segítséget nyújtanak e- mailben és telefonon, a teszteléssel kapcsolatos információkat változatlanul várjuk az erre kialakított hibabejelentő felületen. A személyes segítségnyújtás azonban a vidéki irodáinkban sem érhető el.
Minden autizmusban érintett családot arra kérünk, hogy tegyenek meg minden a koronavírus fertőzés elkerülése érdekében. Tudjuk, hogy ez nem egyszerű autizmussal, autista családtaggal, de nagyon fontos a jelenlegi helyzetben.Az AOSZ központi feladatának tekinti, hogy mindent megtegyen a koronavírus járvány kialakulásának megelőzése, a megbetegedések elkerülése érdekében. Képviseljük a döntéshozók felé az autizmusban érintett családok érdekeit és igyekszünk minden segítséget megadni ebben a helyzetben.

Két szakmai csoport kezdte meg munkáját az elmúlt napokban.
Az egyik szakmai csoport azon dolgozik, hogy a www.aosz.hu portálon létrejöjjön egy olyan aloldal, ami hiteles információkkal, könnyen érthető kommunikációval, módszertani segítséget nyújt autista társainknak, vagy az Ő családjuknak a megváltozott élethelyzet megértésében és menedzselésében.
Egy másik munkacsoport azon dolgozik, hogy szakmai-módszertani javaslatokat tegyen az oktatáspolitikai intézkedések során az autista gyermekek digitális oktatása kapcsán.
Arra kérjük autista társainkat és családjaikat, hogy tegyenek meg mindent a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében. Maradjanak otthon, kerüljék el a közösségeket, a közösségek által használt helyeket, eszközöket.
Arra is kérjük autista társainkat és családjaikat, hogy forduljanak hozzánk bizalommal annak érdekében, hogy a jelen időszakban hangsúlyos érdekvédelmi feladatokat tudjunk megvalósítani. Az ezzel kapcsolatos megkereséseket
elsősorban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.
Az ismert, honlapunkon is feltüntetett e-mail címeken és munkaidőben az ismert telefonszámokon továbbra is várjuk az autizmussal kapcsolatos megkereséseket.

http://aosz.hu/kapcsolat/


Minél tehermentesebb és egészségben eltöltött napokat kívánok minden autizmusban érintett családnak!


Kővári Edit elnök és
Az AOSZ munkatársai

http://aosz.hu/koronavirus/ 

Hogyan terjed az új korona vírus?

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random1.jpg

Támogatóink