Terveink

 

Hosszabb távú terveink:

 

AUTISTA HÁZ létrehozása, családsegítés, szülőklub.

Együttműködő oktatási ellátás  

A fiatalok számára klubdélután szervezése 

Lakhatás, foglalkoztatás, képzés teremtése az autizmussal élő felnőttek számára.

 

 

 A szervezet jövőképe 2 év múlva

 

Azt gondolom, két évnél kevesebb időre nem érdemes tervezni, mert olyan lassan, hosszú idő alatt sikerül megvalósítani minden apró lépést. A hat éve alakult Abigél Közhasznú Egyesülettel közösen próbáljuk törni az utat.

Két év alatt talán sikerül elérni, hogy szervezeteink tagjai, a szülők és a pedagógusok aktívabban vegyenek részt a szervezet munkájában. A közös cél érdekében sokkal nagyobb összefogásra van szükség! A forrásteremtési lehetőségek kiaknázásában éppúgy, mint pályázatok írásában.

 

2 év….. Talán - új székhelyünk lesz addigra. Ha sikerülne megvalósítani a nagy álmunkat, az AUTISTA HÁZ létrejöttét, gyakrabban vállalhatnánk gyermekfelügyeletet, hogy segítsünk a szülőknek lazítani, kikapcsolódni, ahol autizmussal élő óvodásokat, iskolásokat és akár felnőtteket is fogadhatnánk. Az Autista ház lehetőséget teremtene néhány krízisszoba kialakítására, ahol szükség esetén éjszakára is vállalhatnánk gyermekfelügyeletet, akár több napra is. A szülők igen leterheltek, fáradtak, hisz naponta meg kell küzdeniük gyermekeik viselkedésproblémáival.

 

Továbbra is szeretnénk támogatni az érintett családokat:

-Nyári napközi tábor

-Közös családi programok szervezése

-Szülőtanfolyam, szülőklub működtetése, talán - Családi napközi kialakítása

-Szeretnénk az iskolából kikerült fiataloknak klubdélutánt szervezni, hogy újra egy közösség tagjai lehessenek. Akik odahaza, szüleikkel éldegélnek, bezárkóztak kis világukba, s nehezen „kimozdíthatóak” onnét. Ezzel a lépéssel, hogyha havi egy-két alkalommal is, de együtt tölthetnének pár órát kortársaikkal, régi nevelőikkel. És  kiépíthetnénk egy hidat a várva várt felnőtt ellátás ( napközi-lakóotthon ) felé.

-Az autista gyermekek és felnőttek szakszerű ellátásának támogatása – az élethosszig tartó foglalkoztatás, képzés lehetőségeinek megteremtése: Délelőtti tevékenységeket, munkát, képzést, délutáni programokat szervezhetnénk számukra, növelve a társadalomba való beilleszkedésük esélyét. Hasznos munka végzésével értékesebb embernek érezhetnék magukat, előtérbe helyezhetnénk az esélyegyenlőség fogalmát.

-Sokkal több szülőtréninget, képzést szerveznénk szülők és szakemberek számára egyaránt.

 

Mi nagyon bizakodóak vagyunk és reméljük, hogy álmainkat valóra válthatjuk!

 

 

 

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random3.jpg

Támogatóink