TÁMOGATOTT CÉLCSOPORT

 

Nagyon szépen köszönjük Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy 2014. őszén megoldást találtak a két iskolai Autista csoport elhelyezésére! Egy bezárt óvoda épületébe költözhettek a gyermekek, ahol méltó körülmények között tanulhatnak. A város központjában található iskola a szülők számára is sokkal könnyebben megközelíthető, ezen kívül lehetőség nyílt a két csoport szakmai együttműködésére is.

A gyógypedagógiai óvoda helyzete is megoldódott, mert 2016. októberében ők is elköltözhettek régi, lepusztult helyükről. Szerencsére az önkormányzat a két iskolai csoport épületében adott helyet az óvodának is. Ez lehetőséget biztosít az átjárhatóságra, a szakmai munka összehangolására.

Az integráltan tanuló gyermekeket, pedagógusaikat, családjaikat is próbáljuk támogatni, amennyire a pályázati lehetőségek engedik. 

Az iskolából kikerült fiatalok számára viszont nincs speciális ellátási forma. Néhányan   elhelyezést nyertek egy helyi napközi- és lakóotthonban, de speciális szükségleteikhez alkalmazkodó ellátásban nem részesülnek. A többi fiatal a családjával él. A szülők nagyon leterheltek, nehezen kezelik gyermekük viselkedésproblémáit. Szülősegítő támogatásokat szeretnénk kiépíteni számukra.

Az alapítvány kuratóriuma az Önkormányzattal és az Abigél Közhasznú Egyesülettel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely a gyermekek, fiatalok számára legkedvezőbb lehet.

 

Bár a társadalom, az emberek szemléletén látszik némi javulás, de általánosságban tartózkodnak, idegenkednek a fogyatékkal élő emberektől.

Bejelentkezés

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Életünkből

random4.jpg

Támogatóink